Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht
Over ons - Over ons

Sliedrecht Doet

Sliedrecht Doet is hét platform voor alle inwoners van Sliedrecht waar initiatieven samenkomen. Een diversiteit aan communities die de mogelijkheid bieden tot ontmoeten en verbinden. Middels activiteiten en diensten zijn we gezamenlijk in beweging voor Sliedrecht. 
Wat heb je nodig, waar heb je behoefte aan en óók wat kan jij doen voor een ander?

Vanuit de coalitie Kom Erbij, met vijftien maatschappelijke organisaties die eenzaamheid willen verminderen en voorkomen, was er een signaal dat er een digitale sociale kaart mist waarop allerlei initiatieven samenkomen en bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Het Bonkelaarhuis, de plek waar allerlei organisaties samenwerken om ondersteuning en hulp te bieden aan de inwoners van Sliedrecht ondersteunt de coalitie en het belang van verbinding in de samenleving.  We hopen dat Sliedrecht Doet een beweging op gang brengt die mensen activeert en verbindt.

Jij bent Sliedrecht Doet!
Welkom op het Sliedrechtse digitale platform dat activiteiten, sport, cultuur, wijknetwerken, vrijwilligers en ontmoeting aan elkaar verbind. Wat kom je halen en wat kun je brengen? Sliedrecht Doet geeft je inzicht op dat wat er lokaal, sociaal en maatschappelijk is en maakt dat je eenvoudig kunt meedoen.

Hulpvragen
Over ons - Over ons
Over ons - Wat kun jij doen?

Wat kun jij doen?

 Gedeelde belangen vanuit sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en het onderwijs komen samen op Sliedrecht Doet. Doe ook mee met jouw vereniging, wijk of initiatief en help de onderlinge vindbaarheid te vergroten!

Op ons platform kan iedereen een eigen pagina aanmaken waar inwoners van Sliedrecht lid van kunnen worden. We vragen bijvoorbeeld wijknetwerken en bewonerscommissies van appartementencomplexen om zo’n pagina aan te maken. Je kunt ook denken aan leerlingen die voor het vak Ondernemerschap dat ze volgen een hondenuitlaatservice aanbieden. Denk ook aan families die voor een familiedag iemands tuin willen opknappen. Op een communitypagina kan de initiatiefnemer zijn of haar initiatief presenteren, foto’s uploaden en communiceren met de leden.

Activiteiten
Wil je bij wijze van burgerinitiatief afval rapen met de buurt? Dan maak je een community aan; daar hang je een activiteitenpagina aan of een vrijwilligersoproep en buurtgenoten kunnen zich daarbij aansluiten door een berichtje te sturen. Als je ’s morgens bedenkt dat je diezelfde middag nog ergens wilt helpen, dan kun je op het platform gericht zoeken en contact leggen.

Hulp-vragen
Waar eerst een vrijwilligersvacaturebank te vinden was op de site van Het Bonkelaarhuis vervult nu het platform van Sliedrecht Doet deze taak door de mogelijkheid te bieden oproepen met een hulpvraag te plaatsen. Andersom is het ook de plek voor Sliedrechters, die iets  willen betekenen voor een ander, om te zoeken naar plekken waar ze van waarde kunnen zijn.

 

Voor wie?


Wie kan er een community aanmaken?

Iedereen die zonder winstoogmerk iets te betekenen heeft voor een dorpsgenoot in Sliedrecht. Stichtingen, verenigingen, organisaties, buurten, straten en individuele initiatieven zijn allemaal even welkom bij Sliedrecht Doet. Een community is een online en offline plek waar je je aan elkaar verbindt door een gezamenlijke interesse of doel. Op dit platform hebben communities een plek om mede dorpsgenoten op de hoogte te brengen en houden van activiteiten & initiatieven en elkaar te inspireren. Het geeft Sliedrechters ook de mogelijkheid om hulp te vragen als je  een extra handje kunt gebruiken. Dat kan door je aan te sluiten bij een community of een oproep voor vrijwillige ondersteuning voor je aangeboden activiteiten. 

Iets voor een ander doen?

Wil jij iets voor een ander betekenen? Weet je niet zo goed wat of doe je dat liever met anderen samen? Kijk dan op dit platform waar je hulp gewenst is en wat aansluit bij jou kwaliteiten en interesses. Ook dit is een manier om met elkaar te verbinden en samen te doen voor Sliedrecht!

Start een community

Over ons - Voor wie?
Over ons - Je bent niet alleen!

Je bent niet alleen!

Eenzaamheid en gevoelens van alleen zijn is iets van alle tijden en alle leeftijden. De mate waarin we ermee kunnen worstelen is voor iedereen verschillend. Wij zijn van mening dat niemand in Sliedrecht alleen hoeft te zijn. Het vraagt van ons allemaal, binnen ons eigen kunnen om te kijken naar elkaar. Eens te vragen hoe het met de ander gaat, op te merken dat je eens straatbewoner al een tijdje niet hebt gezien. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Samen Doen en Samen-Leven de norm is. Worstel je met gevoelens van eenzaamheid en vind je het lastig contact te maken? Kijk of op Sliedrecht Doet een community ziet die je aanspreekt. Lukt het je een berichtje te sturen en je drempel tot contact kenbaar te maken, doe dat dan vooral. Is deze stap nog iets te groot?  Kijk of er iemand in je omgeving is waarmee je het kunt delen en om hulp kunt vragen. Je mag ook altijd contact opnemen met Het Bonkelaarhuis voor ondersteuning.

Zien we je snel?

 • Over ons - Multi afbeelding onder
 • Over ons - Multi afbeelding onder
 • Over ons - Multi afbeelding onder
Over ons - Door Sliedrecht

Door Sliedrecht

Alle initiatieven op 1 plek

Over ons - Voor Sliedrecht

Voor Sliedrecht

Overzicht waar jij nodig bent

Over ons - Samen voor Sliedrecht

Samen voor Sliedrecht

Met elkaar kunnen we meer!

 
Over ons - Contact

Contact

 • 60+
  activiteiten
 • 30+
  community's
 • 30+
  vacatures