Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht

Warme Kamers

Community: Het Bonkelaarhuis

In Sliedrecht willen we dat niemand deze winter in de kou komt te zitten. Veel inwoners zijn bang voor een torenhoge energierekening en proberen de verwarming zo laag mogelijk te zetten. Maar als je bent dan is een koud huis niet erg prettig. We nodigen je om lekker op te warmen in de Bibliotheek. Je kunt hiervan maandag tot zaterdag terecht om te studeren, te werken, een spelletje te spelen doen of lekker te snuffelen tussen de boeken.

De bibliotheek is open op de volgende dagen:
•          Maandag 09:30 - 11:30 uur (Zelfservice tijdens Kids & Koffie)
•          Dinsdag 9.30 - 17.00 uur (van 9.30 tot 13.00 uur zelfservice)
•          Woensdag 13.00 - 17.00 uur
•          Donderdag 13.00 - 17.00 uur en 19.00 tot 20.30 uur 
•          Vrijdag 9.30 - 17.00 uur (van 9.30 tot 13.00 uur zelfservice)
•          Zaterdag 10.00 - 13.00 uur
 
Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom!

Het initiatief van Warme Kamers komt uit de koker van het Leger des Heils. Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en/of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. Zij vragen organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken om gezamelijk op te trekken. Door iedere dag een ontmoetingsplek aan te bieden willen we deze winter een deken van warme kamers over Nederland verspreiden.

Met dit initiatief vraagt het Leger des Heils aandacht voor die groep Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiest voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen. 

“Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken. Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen.

Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is, kunnen terecht op warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten en zelf een Warme Kamer willen aanbieden, kunnen op de website terecht.