Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht

Waarom meedoen belangrijk is

Community: Het Bonkelaarhuis

Een geboren en getogen Sliedrechtse. Ik ben eigenlijk best een huismus, ontvang graag vrienden thuis en neem doorgaans niet veel deel aan collectieve activiteiten. Ik woon mijn hele leven in dezelfdde buurt en weet in mijn buurt redelijk wat mensen te matchen aan hun huisnummer. Drie jaar geleden kreeg onze buurt een wake-up call. De buurman van een paar huizen verderop had een einde gemaakt aan zijn leven. Ik kende de man niet en de oorzaak of reden is mij ook niet bekend. Het is een gebeurtenis die mij enorm raakt.

Eenzaamheid is een herkenbaar gevoel wat iedereen (hopelijk maar voor een periode) in zijn leven meemaakt. Jong of oud loopt wel eens vast, ervaart moeite en kan zich hierin alleen of onbegrepen voelen. Gelukkig hebben veel mensen een verbinding met familie, vrienden, een sportclub of geloofsgemeenschap en kunnen ze bij elkaar om steun of begrip vragen.

Meedoen in Sliedrecht

Ik ben een dertiger, heb drie jonge kinderen, werk part-time en mijn man heeft een eigen bedrijf. Eigenlijk wil ik niet ook nog ergens tijd vrij maken om mij als vrijwilliger ergens voor in te zetten. Toch wil ik wel heel graag beschikbaar zijn en iets kunnen betekenen voor mijn buurman. Dat iemand in mijn eigen straat, zo dichtbij, geen verbinding heeft of niet om de juiste hulp heeft weten te vragen, vind ik echt niet kunnen.

Er zijn al vele initiatieven die zelf en ingezamenlijkheid een bijdrage leveren aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. Naar de vele organisaties die van waarde zijn, zijn er ook vele burgerinitiatieven, geloofsgemeenschappen en zo verder die een bijdrage leveren. Juist dat sociale kapitaal dat er in Sliedrecht is moet zichtbaar en vindbaar worden.

Sliedrecht Doet

Daarvoor nu dit platform, Sliedrecht Doet. Het staat voor vrijwillige inzet. Sliedrecht Doet vind dat het heel normaal is om actief te zijn in je dorp. Sliedrecht Doet staat voor de invloed je zelf hebt op de leefbaarheid van het dorp.

Ook jij bent van waarde en waardevol. Doe je ook mee?