Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht

Nieuwjaarsborrel Molendijk, L.vd Wielstraat, Kroonstraat en Kerkbuurt

Community: Hart voor de Molendijk e.o L.vd Wielstr, Kroonstr & Kerkbuurt.

Een goed begin van 2023!

Het was echt een hele gezellige nieuwjaarsborrel! Niet zo saai zoals sommige borrels kunnen zijn, waar je alleen maar moet luisteren naar toespraken. Nee, het was een levendige ontmoeting op zaterdagmiddag 14 januari jl. op een sfeervolle locatie aan de dijk. Buurtgenoten van de Molendijk, L.vd Wielstraat, Kroonstraat en Kerkbuurt waren vooraf met een flyer uitgenodigd om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook via de app ‘Hart voor de wijk’, die al sinds begin 2017 bestaat, is men opgeroepen om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. “En neem vooral je buren mee.” Over goede voornemens gesproken: dit is toch een fantastische manier om het nieuwe jaar te beginnen?

Er zijn mensen die dicht bij je staan, maar ook mensen die dicht bij je wonen. Dat zijn meestal twee verschillende groepen, maar ze kunnen nét zoveel voor elkaar betekenen. En dat is voelbaar in deze wijk. Niet alleen aan de opkomst van deze middag, maar ook aan de ontmoetingen die er zijn onderling.

Een bewoonster uit de L. van de Wielstraat wil graag gezegd hebben dat er in deze wijk nog écht naar elkaar wordt omgekeken. “Toen ik net een nieuwe heup had gekregen, ging ik elke morgen op een vast tijdstip oefenen met lopen. Toen het een paar weken geleden zo gevroren had, kwam de buurman ’s morgens vroeg al aan de deur om te zeggen dat ik, vanwege de gladheid, maar een keer moest overslaan vandaag. Ik was natuurlijk erg blij met zijn waarschuwing!

In diezelfde tijd van revalidatie had ik voor het gemak de kerstversiering niet van zolder gehaald. Toen kwam ineens een aantal buren met een complete kerstboom aanlopen. Hoe mooi is dat?”

De nieuwjaarsborrel is uiteindelijk veel meer geworden dan alleen goede wensen uitspreken naar elkaar. Met een rad van fortuin hebben we elkaar op een speelse manier een beetje beter leren kennen. Zo weten we nu wie het kortst (8 maanden) en het langst (54 jaar) in deze wijk woont. We weten wie er creatief is, verstand heeft van schoonmaken en wie er lekker kan koken en bakken. Maar het belangrijkste is dat we weten dat we voor elkaar klaar staan. Voor grote of kleine dingen en hoe langgerekt de dijk ook is, je kan altijd bij deze buren terecht! Dichtbij je wonen wordt dan vanzelf ook dichtbij je staan. Hoe waardevol is dat?

Burgerinitiatieven zoals deze worden door de gemeente Sliedrecht gestimuleerd. Je kunt hiervoor zelfs een financiële bijdrage krijgen. Mocht je geïnspireerd zijn door deze ontmoeting, en wil je ook iets in je wijk organiseren? Kom dan donderdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur naar ‘Café voor Elkaar’ in de bibliotheek aan de Scheldelaan 1. Daar vind je meer informatie en kun je hulp krijgen bij het doen van een aanvraag.   

Nieuwjaarsborrel Molendijk, L.vd Wielstraat, Kroonstraat en Kerkbuurt - Nieuwjaarsborrel Molendijk, L.vd Wielstraat, Kroonstraat en Kerkbuurt