Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht

Nieuws

Elke community op Sliedrecht Doet kan een nieuwsbericht schrijven en delen. Wil je een verhaal, ervaring of informatie delen die te maken hebben met jouw community? Schrijf een nieuwsbericht via je eigen pagina en hij wordt hier op de site gedeeld. 

 
Nieuwjaarsborrel Molendijk, L.vd Wielstraat, Kroonstraat en Kerkbuurt

Nieuwjaarsborrel Molendijk, L.vd Wielstraat, Kroonstraat en Kerkbuurt

Een goed begin van 2023! Het was echt een hele gezellige nieuwjaarsborrel! Niet zo saai zoals sommige borrels kunnen zijn, waar je alleen maar moet luisteren naar toespraken. Nee, het was een levendige ontmoeting op zaterdagmiddag 14 januari jl. op een sfeervolle locatie aan de dijk.
 
bezoek Roald Dahlschool

bezoek Roald Dahlschool

Op donderdag 19 januari was groep 6 van de Roald Dahlschool op bezoek in het museum voor een museumles.
 
Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein 2022

Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein 2022

De Adviesraad heeft als belangrijkste taak het gevraagd en ongevraagd adviseren aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht over het beleid, de uitvoering en de evaluatie van het sociale domein. De Adviesraad volgt hoe het beleid uitpakt in de praktijk en is alert op ontwikkelingen en knelpunten in de Sliedrechtse samenleving. Onze uitgangspunten zijn een betrouwbare overheid en het toepassen van de menselijke maat. Het belang van de inwoner staat wat ons betreft voorop en als de situatie daarom vraagt, worden niet onverkort protocollen en/of regels toegepast. In dit jaarverslag worden de activiteiten beschreven van de Adviesraad in 2022. https://asd-sliedrecht.nl/wp-content/uploads/2023/02/Jaarverslag-2022-Adviesraad-Sociaal-Domein-Sliedrecht.pdf
 
Gratis toneel workshop (bij voldoende animo)

Gratis toneel workshop (bij voldoende animo)

Toneelgroep Onder Ons zoekt nieuwe leden. Het aantal spelers loopt langzaam terug, terwijl de gemiddelde leeftijd op loopt. Om de bemensing van de rollen zo reëel mogelijk te laten verlopen, zoeken we nieuwe spelers. Hoewel iedereen welkom is zouden jonge spelers, zowel mannen als vrouwen, een verrijking zijn. Via een workshop lom je erachter of en hoé leuk jij toneelspelen gaat vinden!
 
Silverhill Express News - Editie 1

Silverhill Express News - Editie 1

Benieuwd naar wat onze dappere avonturiers hebben gedaan? Lees snel verder!
 
Waarom meedoen belangrijk is

Waarom meedoen belangrijk is

Eenzaamheid is een herkenbaar gevoel wat iedereen (hopelijk maar voor een periode) in zijn leven meemaakt.
 
Advies over het minimabeleid in Sliedrecht

Advies over het minimabeleid in Sliedrecht

Als Adviesraad Sociaal Domein kregen we de vraag om onze reactie/zienswijze te geven op het voorgestelde minimabeleid voor de inwoners van Sliedrecht. In onze vergadering van 14 november hebben we het beleidsdocument besproken. Hier kunt u ons advies lezen (link toevoegen)
 
Warme Kamers

Warme Kamers

In Sliedrecht willen we dat niemand deze winter in de kou komt te zitten. Veel inwoners zijn bang voor een torenhoge energierekening en proberen de verwarming zo laag mogelijk te zetten. Maar als je bent dan is een koud huis niet erg prettig. We nodigen je om lekker op te warmen in de Bibliotheek. Je kunt hiervan maandag tot zaterdag terecht om te studeren, te werken, een spelletje te spelen doen of lekker te snuffelen tussen de boeken.

Voor wie?


Wie kan er een community aanmaken?

Iedereen die zonder winstoogmerk iets te betekenen heeft voor een dorpsgenoot in Sliedrecht. Stichtingen, verenigingen, organisaties, buurten, straten en individuele initiatieven zijn allemaal even welkom bij Sliedrecht Doet. Een community is een online en offline plek waar je je aan elkaar verbindt door een gezamenlijke interesse of doel. Op dit platform hebben communities een plek om mede dorpsgenoten op de hoogte te brengen en houden van activiteiten & initiatieven en elkaar te inspireren. Het geeft Sliedrechters ook de mogelijkheid om hulp te vragen als je  een extra handje kunt gebruiken. Dat kan door je aan te sluiten bij een community of een oproep voor vrijwillige ondersteuning voor je aangeboden activiteiten. 

Iets voor een ander doen?

Wil jij iets voor een ander betekenen? Weet je niet zo goed wat of doe je dat liever met anderen samen? Kijk dan op dit platform waar je hulp gewenst is en wat aansluit bij jou kwaliteiten en interesses. Ook dit is een manier om met elkaar te verbinden en samen te doen voor Sliedrecht!

Start een community

Nieuws - Voor wie?