Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht

Elkaar helpen

Elkaar helpen is een belangrijk aspect van gemeenschapszin en saamhorigheid. Door elkaar te helpen kunnen we de lasten verdelen en een sterkere gemeenschap creëren.
Er zijn veel manieren waarop we elkaar kunnen helpen. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze buren helpen met klusjes in huis, zoals het vervangen van een lampje of het ophangen van een schilderij. Ook kunnen we boodschappen doen voor mensen die slecht ter been zijn of niet zelf naar de supermarkt kunnen gaan.
Daarnaast zijn er ook veel (vrijwilligers)organisaties en initiatieven in de gemeente Sliedrecht waarbij je kunt aansluiten. 
Door elkaar te helpen en ons in te zetten voor onze gemeenschap, kunnen we een positieve invloed hebben op de levens van anderen en ons eigen baggerdorp een stukje mooier maken.

Daarom: Sliedrecht Doet!
  • Alle initiatieven op 1 plek
  • Vrijwilligers oproepen Sliedrecht bij elkaar
  • Uniek platform voor Sliedrecht
 
Penningmeester

Penningmeester

Mede door de aflopende zittingsperiode van leden in het huidige bestuur  hebben wij op korte termijn een vrijwilliger voor de functie van penningmeester nodig.
 
	VRIJWILLIGERS GEZOCHT: RIJDERS VOOR G-TEAM

VRIJWILLIGERS GEZOCHT: RIJDERS VOOR G-TEAM

Het G-team is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij het op de bestemming krijgen van het G-team. Alle vrijwilligers zijn welkom!
 
Pianist gezocht

Pianist gezocht

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die op dinsdag en/of vrijdagochtend van 10.30-11.00 een half uurtje pianomuziek zou willen spelen in de hal van Parkzicht, 1x per maand. Genre kan zijn christelijke liederen, eigentijdse muziek, liederen van vroeger of (eigentijdse) klassieke muziek.
 
Receptionist(e) voor de avonden/weekenden

Receptionist(e) voor de avonden/weekenden

Vindt u het leuk om het eerste aanspreekpunt te zijn voor bezoekers van onze zorgcentra? We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de receptie.
 
Rolstoelbusrit ondersteuning

Rolstoelbusrit ondersteuning

Bewoners van Parkzicht gaan er graag op uit voor een rondrit door de omgeving met de rolstoelbus. We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt bewoners bij deze ritten te begeleiden.
 
Beautymiddag ondersteuning

Beautymiddag ondersteuning

Elke eerste maandag van de maand worden de bewoonsters van Parkzicht in de watten gelegd tijdens de beautymiddag. We zijn op zoek naar vrijwilligers die met veel plezier meehelpen met deze middagen.
 
Spin in het web

Spin in het web

Eerste aanspreekpunt voor gebruikers, ziekenhuizen en vrijwilligers die de producten vervaardigen. Gastvrouw bij de maandelijkse inlevermomenten.
 
Huiskamer ondersteuning

Huiskamer ondersteuning

Samen met de welzijnsmedewerker op de huiskamer en creëert een huiselijke sfeer en ondersteunt bij de maaltijd.
 
Bezoek vrijwilliger

Bezoek vrijwilliger

Heb je een paar uurtjes in de maand tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Wil je onbetaalbare momenten beleven? Hou je van gezelligheid en een praatje? Kun je een luisterend oor bieden? Ben jij de persoon die een belangrijke bijdragen wil leveren in het dagelijks leven van onze cliënten? Dan zoeken wij jou!
 
creatieve duizendpoot

creatieve duizendpoot

Heb je een paar uurtjes in de maand tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Ben je creatief en kun je andere mensen hierin enthousiast maken, lukt het jou om onze cliënten hun talenten te laten gebruiken, dan zoeken wij jou!
 
Vrijwilliger met groene vingers

Vrijwilliger met groene vingers

Heb je een paar uurtjes in de maand tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Heb je groene vingers en hou je van alles wat groeit en bloeit, dan zoeken wij jou!
 
Vrijwilliger voor een avondje uit

Vrijwilliger voor een avondje uit

Heb je een paar avondjes per jaar de tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Hou je van gezelligheid, kijk je graag films, bezoek je regelmatig het theater en ben je een enthousiast persoon, dan zoeken wij jou!
 
Computer vrijwilliger

Computer vrijwilliger

Heb je een paar uurtjes in de maand tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Weet jij je weg te vinden in de digitale wereld. Ben je handig met de computer, ben je geduldig en kun je goed uitleg geven, dan zoeken wij jou!
 
Fiets vrijwilliger

Fiets vrijwilliger

Heb je een paar uurtjes in de maand tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Ben je sportief, hou je van de buitenlucht, weet je mensen te stimuleren om te bewegen, en hou je van gezelligheid, dan zoeken wij jou!
 
Vrijwilliger om samen het huishouden te doen

Vrijwilliger om samen het huishouden te doen

Heb je een paar uurtjes in de maand tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Vind je schoonmaken leuk, ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken, hou je van ordelijk en netjes, dan zoeken wij jou!
 
Sportieve vrijwilliger

Sportieve vrijwilliger

Heb je een paar uurtjes in de maand tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Ben je sportief en kun je andere hierin motiveren, dan zoeken wij jou!
 
Dungeon Master gezocht!

Dungeon Master gezocht!

Ben jij 22 jaar of ouder? Creatief? Ervaren met Dungeon Masteren? Lees dan vooral verder!
 
Gastvrije vrijwilligers voor ondersteunen van het diner

Gastvrije vrijwilligers voor ondersteunen van het diner

Lijkt het jou leuk om samen met het horecateam aan de slag te gaan, om van het Grand café de Biesbosch een plek van gezelligheid en ontmoeting te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou !
 
Vrijwilligers tuinonderhoud

Vrijwilligers tuinonderhoud

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om onze prachtige tuin te onderhouden.
 
Vrijwilliger voor dagbesteding de Gantel

Vrijwilliger voor dagbesteding de Gantel

We zoeken een vrijwilliger die een bijdrage kan leveren aan het welzijn en welbevinden van de cliënten op de dagbesteding
 
Gastvrije vrijwilliger voor hulp tijdens het ontbijt & koffie drinken

Gastvrije vrijwilliger voor hulp tijdens het ontbijt & koffie drinken

Hulp geven aan bewoners met dementie tijdens het ontbijt & koffie drinken
 
Fietsen met bewoner op de duofiets

Fietsen met bewoner op de duofiets

We zoeken een sportieve vrijwilliger die het leuk vindt om samen erop uit te gaan met een bewoner op de duofiets.
 
Keramiekvrijwilliger

Keramiekvrijwilliger

Zin om je (keramiek)ervaring in te zetten voor anderen en om een glimlach bij de ander en jezelf te voorschijn te toveren? Keramiekervaring is een pré, geen must.
 
Tuinvrijwilliger

Tuinvrijwilliger

Hou je van werken in de buitenlucht, vind je het leuk om met onze doelgroep te werken en heb je groene vingers? Word dan onze tuinvrijwilliger!
 
Groepsmaatje

Groepsmaatje

Ben jij iemand die een gezellig praatje wil aangaan met de bewoners of een spelletje wil spelen met iemand? Of vind je het leuk om een rondje te wandelen met een bewoner die hier zin in heeft? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Gastvrouw Kids en Koffie

Gastvrouw Kids en Koffie

Vind je het leuk om ouders en kinderen te ontvangen tijdens de koffieochtend? Wil je Kids en Koffie verder met ons uitbouwen en nadenken over de inhoud van de wekelijkse ontmoetingsochtenden?
 
Bestuurslid

Bestuurslid

SliM Wonen is op zoek naar bestuursleden
 
Chauffeur MaaltijdThuis

Chauffeur MaaltijdThuis

Wil je iets betekenen voor mensen die niet in staat zijn om zelf te koken, zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen? En ben je in het bezit van een rijbewijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Vrijwilliger gezocht voor opbouw (en afbouw) decor en geluid

Vrijwilliger gezocht voor opbouw (en afbouw) decor en geluid

Helpen met het opbouwen van decor en geluid voor de voorstelling en na de voorstellingen het opruimen ervan.
 
Vrijwilliger wandelen in een groep op donderdagmiddag

Vrijwilliger wandelen in een groep op donderdagmiddag

Een wandeling door Sliedrecht met een groep vrijwilligers en bewoners van Overslydrecht.
Vorige1

Voor wie?


Wie kan er een community aanmaken?

Iedereen die zonder winstoogmerk iets te betekenen heeft voor een dorpsgenoot in Sliedrecht. Stichtingen, verenigingen, organisaties, buurten, straten en individuele initiatieven zijn allemaal even welkom bij Sliedrecht Doet. Een community is een online en offline plek waar je je aan elkaar verbindt door een gezamenlijke interesse of doel. Op dit platform hebben communities een plek om mede dorpsgenoten op de hoogte te brengen en houden van activiteiten & initiatieven en elkaar te inspireren. Het geeft Sliedrechters ook de mogelijkheid om hulp te vragen als je  een extra handje kunt gebruiken. Dat kan door je aan te sluiten bij een community of een oproep voor vrijwillige ondersteuning voor je aangeboden activiteiten. 

Iets voor een ander doen?

Wil jij iets voor een ander betekenen? Weet je niet zo goed wat of doe je dat liever met anderen samen? Kijk dan op dit platform waar je hulp gewenst is en wat aansluit bij jou kwaliteiten en interesses. Ook dit is een manier om met elkaar te verbinden en samen te doen voor Sliedrecht!

Start een community

Elkaar helpen - Voor wie?