Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht

Baggerfestival

Community: Nationaal Baggermuseum
Specificaties
Tijd van 10:00 tot 17:00 uur
Datum
  • 24-06-2023

Tijdens het Baggerfestival op zaterdag 24 juni is het Nationaal Baggermuseum gratis te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. 

Ik heb interesse
  • Alle initiatieven op 1 plek
  • Vrijwilligers oproepen Sliedrecht bij elkaar
  • Uniek platform voor Sliedrecht
Activiteitenomschrijving

Tijdens het Baggerfestival op zaterdag 24 juni is het Nationaal Baggermuseum gratis te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. 

Op het museumterrein is een hele speciale tentoonstelling te zien, leerlingen van de diverse basisscholen uit Sliedrecht werken hieraan mee: Zand! Kom hun bouwsels bekijken. Zand! is tijdens het Baggerfestival op 24 juni op het museumterrein te bekijken. Bezoekers kunnen op deze zaterdag ook zelf aan slag om een zandbouwwerk te maken. Of ze stropen hun mouwen op om bruggen te bouwen.

In het Koetshuis zijn demonstraties, de Emmerbaggermolen Friesland draait en uiteraard is de BaggerPraktijkTuin ook geopend. De Varende ModelBouw Club “het Anker” geeft de hele dag demonstraties met hun modelboten. Daarnaast kunnen kinderen ook eendjes hengelen. In de koffiezaal worden de gehele dag diverse films uit onze uitgebreide filmcollectie getoond.

Ook aanwezig tijdens het Baggerfestival is een simulator met beeld en geluid van Royal IHC waarmee het graafproces levensecht nagebootst wordt, een unieke beleving voor jong en minder-jong. Neem plaats in de stoel, bedien de kraan en bagger de Oude Maas -ter hoogte van de Erasmusbrug in het
centrum van Rotterdam- uit. Ook bestaat de mogelijkheid om de Beaver 45 in de Volkerhaven te bekijken. Verder zijn de mensen van R3DReality aanwezig die een VR bril op je hoofd zetten zodat je de binnenkant van een baggerschip kunt bekijken. Je loopt dan als het ware door de machinekamer naar de stuurhut. Mensen met watervrees opgelet, want het is levensecht als je zo kort langs de reling loopt.

Op het museumterrein wordt een Baggerhorecaplein ingericht waar o.a. broodjes baggerburger en baggerpannekoeken te koop zijn, ook is ambachtelijke Palingrokerij Rijken aanwezig.