Logo Sliedrecht Doet! print
Sliedrecht Doet!
Bonkelaarplein 7
3363 EL Sliedrecht
0184 - 420 539 - info@sliedrechtdoet.nl
Kom in beweging voor Sliedrecht

Alzheimer cafe: een muzikale avond

Community: Het Bonkelaarhuis
Specificaties
Tijd inloop vanaf 19.15, start 19.30 tot 21.30 uur
Overige opmerkingen locatie Waerthove

Een optreden van Guus Bok

Ik heb interesse
  • Alle initiatieven op 1 plek
  • Vrijwilligers oproepen Sliedrecht bij elkaar
  • Uniek platform voor Sliedrecht
Activiteitenomschrijving

Iedere eerste maandagavond van de maand organiseert het Alzheimer Café Sliedrecht weer een bijeenkomst. Op maandagavond 5 juni organiseren we een gezellige avond met muziek.

 Muziek en dementie

Muziek komt binnen in een hersengebied in het midden van de hersenen, waar ook stress zijn oorsprong vindt. Bij mensen met dementie is dit deel vaak nog lang in tact. Dat betekent dat muziek kan ontspannen en een manier is om contact te maken, ook in een vergevorderd stadium van dementie.

 Optreden

Op maandagavond 5 juni zijn Guus Bok en zijn pianist te gast. Zij beginnen deze avond hun optreden met mooie, herkenbare liedjes gevolgd door zijn lied over Alzheimer 'Hou Je Nog Van Mij'. Na het optreden is er ruimte voor een mooi gesprek tussen de zanger en de aanwezigen. Een bijzondere avond met een lach en een traan waar een ieder welkom is.

 'Hou Je Nog Van Mij'

In 2016 bracht Guus Bok het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’ uit op Wereld Alzheimer Dag. De tekst werd geschreven naar aanleiding van een verdrietig verhaal over een man die elke dag door regen en wind naar zijn vrouw fietste, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer. Het lied verscheen uitvoerig in de media en binnen enkele dagen werd dit lied meer dan 150.000 keer bekeken op internet.

 De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie, maar ook gezelligheid en sociaal contact. Er is voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Tevens zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

 U bent vanaf 19.15 uur welkom in Grand café de Biesbosch op de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Wellicht beter bekend onder de naam Waerthove. Om 19.30 uur start de bijeenkomst tot 21.30 uur. 

 Aanmelden is niet nodig. Wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld omdat u niet op eigen gelegenheid kunt komen of uw naaste niet alleen kan laten? Neem dan contact op met het Mantelzorgpunt op telefoonnummer 0184 – 420539 of per mail mantelzorg@bonkelaarhuis.nl.